Προπονητές Κολύμβησης

Η Διοίκηση του ΚΟΑΤ στην κολυμβητική περίοδο 2019 – 2020, αναπτύσσει τις συνεργασίες του με κύριο γνώμονα την αποτελεσματική λειτουργία των προπονητών κολύμβησης και την υποστήριξη των τμημάτων του από το βρεφικό έως των ενηλίκων.

Οι προπονητές του ΚΟΑΤ, διαθέτουν την ειδικότητα της κολύμβησης, όπως και για τη συγχρονισμένη – καλλιτεχνική κολύμβηση.

Οι γυμναστές που στηρίζουν τα τμήματα και συνδυάζουν την άσκηση και το κολύμπι, έχουν εμπειρία μέσα στο χώρο της πισίνας και ιδιαίτερα στην μοναδική υποδομή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Τρίπολης.

Η σημαντική ομάδα αποτελείται από την κα Κωστούλα Οικονόμου, την αρχιπροπονήτρια του ΚΟΑΤ, που από το 1996, έχει στηρίξει την κολύμβηση στην Τρίπολη και έχει λειτουργήσει ως βασικός εμψυχωτής και εμπνευστής των παιδιών που έχουν κολυμπήσει με τις οδηγίες της, είτε μόνο στην Τρίπολη, είτε μέσω συμμετοχών σε άλλες διοργανώσεις. Στις ικανότητες και δεξιότητές της καταγράφονται η πιστοποίηση στη βρεφική κολύμβηση, που έχει αποτελέσει σημαντικό γεγονός για την ανάπτυξη αυτής της δραστηριότητας στην ορεινή πόλη της Τρίπολης.

Η ομάδα των γυμναστών – προπονητών κολύμβησης αποτελείται από το νέο αίμα πτυχιούχων και τελειόφοιτων με ειδικότητα κολύμβησης που είναι “παιδιά” που τη δραστηριότητα της κολύμβησης την ανέπτυξαν “μέσα στα σπλάχνα του ΚΟΑΤ” και είναι ο κος Πλιάκας Δημήτρης και η κα Μαριλένα Κωστόγιαννη.

Ο κος Τρύφωνας Πετρόπουλος, από το 2012 είναι βασικός γυμναστής στα μαθήματα κολύμβησης και στην εμψύχωση των παιδιών αλλά και των ενηλίκων που αθλούνται.

Το νέο τμήμα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, ή απλά συγχρονισμένη κολύμβηση, στηρίζεται από την εξειδικευμένη με την ειδικότητα της συγχρονισμένης κολύμβησης και ρυθμικής αγωνιστικής γυμναστικής, κα Σταυρούλα Φατούρου.

Ευχόμαστε καλή κολυμβητική χρονιά.

Αναλυτικά η ομάδα των προπονητών μας:

Οικονόμου Κωστούλα  – Αρχιπροπονήτρια Ομάδας

Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Πανεπιστημίου Θράκης Ειδικότητα: Κολύμβηση
Master: Προπονητική κολύμβησης

Κάτοχος του πτυχίου Halliwick Association of Swimming Therapy

Κάτοχος διεθνούς αναγνωρισμένου πτυχίου World Aquatic Babies &  Children (WABC) στην βρεφική κολύμβηση.

Βασική γυμνάστρια ειδικότητας κολύμβησης του ΚΟΑΤ, από το έτος 1996. Υπεύθυνη της οργάνωσης και της αποτελεσματικής λειτουργίας των τμημάτων από το βρεφικό έως και την αγωνιστική ομάδα.

Συμμετέχει σε σεμινάρια και εκδηλώσεις σχετικές με την τρέχουσα πραγματικότητα της προπονητικής στην κολύμβηση. Έχει σημαντική συμβολή στις συμμετοχές των αθλητών της προαγωνιστικής και αγωνιστικής ομάδας, με πολύ υψηλές επιδόσεις και συμμετοχές στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της χώρας, την κορυφαία διοργάνωση που υποστηρίζει η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, βάσει των κανόνων του αθλητισμού.

Οι ικανότητες και οι δεξιότητες της, συμβάλλουν σημαντικά στην δημιουργία προσωπικοτήτων όπου ο αθλητισμός είναι η βάση οργάνωσης δραστηριοτήτων και αποτελεσματικής διαχείρισης του χρόνου.

Πλιάκας Δημήτρης, γυμναστής με ειδικότητα κολύμβηση

Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Πανεπιστημίου Θράκης Ειδικότητα: Κολύμβηση

Νέος συνεργάτης του ΚΟΑΤ, γυμναστής που από τα παιδικά του χρόνια κολύμπησε στον ΚΟΑΤ και σήμερα είναι στη βασική ομάδα γυμναστών – προπονητών.

Η ειδικότητα είναι η βάση για την υποστήριξη και την ανάπτυξη της διάθεσης για την οργάνωση των τμημάτων που είναι υπεύθυνος.

Συμμετέχει και υποστηρίζει τμήματα από την ηλικία των 3 ετών έως και ενήλικους που ενδιαφέρονται για την ενασχόληση με το νερό.

Μαριλένα Κωστόγιαννη, τελειόφοιτη με ειδικότητα κολύμβηση

Τελειόφοιτος Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έμαθε το κολύμπι στον ΚΟΑΤ, εξελίσσει το κολύμπι και την επικοινωνία, ολοκληρώνοντας τις σπουδές της, με την ειδικότητα της κολύμβησης.

Έχει εργαστεί σε σωματεία της Αθήνας και είναι σημαντική η παρουσία της από τη μικρή πισίνα μέχρι και τα τμήματα των παιδιών στη μεγάλη πισίνα καθώς και των ενηλίκων.

Πετρόπουλος Τρύφωνας – Γυμναστής 

Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με μεγάλη εμπειρία και υψηλή επικοινωνιακή ικανότητα στην εκμάθηση της κολύμβησης καθώς και γενικά στην εκγύμναση των αθλούμενων όλων των ηλικιών.

Βασικός συνεργάτης του ΚΟΑΤ από το έτος 2012.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια που αφορούν στη θετική επίδραση της κολύμβησης στα παιδιά, και στην αξία της κολύμβησης ως έναν πολύ σημαντικό τρόπο εκγύμνασης.

Σημαντική είναι η παρουσία του στο χώρο της διεθνούς διαιτησίας ποδοσφαίρου.

Φατούρου Σταυρούλα, Γυμνάστρια με ειδικότητα Συγχρονισμένη Κολύμβηση & Ρυθμική Αγωνιστική Γυμναστική

Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητες Συγχρονισμένη Κολύμβηση και Ρυθμική Αγωνιστική Γυμναστική.

Πτυχιακή εργασία: Αλληλεπίδραση της ευλυγισίας και της δύναμης στο άθλημα της Συγχρονισμένης Κολύμβησης.

Βάσει των σπουδών και της εμπειρίας της είναι υπεύθυνη οργάνωσης του νέου τμήματος καλλιτεχνικής (συγχρονισμένης) κολύμβησης του ΚΟΑΤ.

Είναι κριτής Συγχρονισμένης Κολύμβησης, παρακολουθώντας τις εξελίξεις βάσει των διοργανώσεων της ΚΟΕ και συμμετέχοντας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ενώ έχει εργαστεί και ως A’ προπονήτρια στο αθλητικό σωματείο Γ.Ν.Ο ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ και στο Ελληνοαμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών (Δημοτικό σχολείο).

Ως προπονήτρια κολύμβησης έχει υποστηρίξει τμήματα σε παιδικούς σταθμούς, σε καλοκαιρινά camp, σε κατασκηνώσεις, ως γυμνάστρια σε ατομικά και ομαδικά προγράμματα/ zumba. στο πρόγραμμα Ευ ζην και άθληση του δήμου Δάφνης (συγχρονισμένη κολύμβηση, εκμάθηση κολύμβησης σε παιδιά ηλικίας 4-12 και ενηλίκους και άκουα αερόμπικ), στον Ναυτικό Όμιλο Κυθήρων (εκμάθηση σε παιδιά ηλικίας 6-8 και στο προαγωνιστικό), στο αθλητικό σωματείο Α.Ο ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ, στο αθλητικό σωματείο Γ.Ε.Α ΑΜΙΛΛΑ 2000.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εκπαίδευσης Zumba Training Instruction Basic Level 2 και Zumba Training Instruction Basic Level 1, καθώς έχει αποκτήσει την πιστοποίηση στο Aqua Band (Holmes Place Academy), στη μέθοδο Balletoning (BFS Academy), στο Aqua Aerobic (Holmes Place Academy), στο Aqua Pilates (Holmes Place Academy).

Σημαντική είναι η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τη συμμετοχή στη διδασκαλία των μαθημάτων της ειδικότητας της Συγχρονισμένης Κολύμβησης της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ως ομιλήτρια σε εκδηλώσεις με θέματα στην τρέχουσα έρευνα για τη συγχρονισμένη κολύμβηση, ενώ διαθέτει εμπειρία σε θέματα Διοικητικής Υποστήριξης Υπηρεσιών.