Γιάννης Δρυμωνάκος: «Το ήθελα όσο τίποτε άλλο»

Το δεύτερο μετάλλιο σε μια μέρα κατέκτησε η ελληνική αποστολή, με τον Γιάννη Δρυμωνάκο στα 200μ. Πεταλούδα. Ο Έλληνας αθλητής, μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, τόσο για αυτήν την διάκρισή του, όσο και για το παρελθόν και τα μέλλον του στον χώρο. Αναλύτικά:

«Βρίσκομαι πολλά χρόνια στα κολυμβητήρια, και όσοι είναι κοντά μου γνωρίζουν την τρέλα που έχω για την κολύμβηση. Αυτή η λέξη δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Είμαι τρελός για το άθλημα. Πάντα κολυμπούσα για μένα. Δεν το κάνω για τις απολαβές, άλλωστε αυτές δεν υπάρχουν. Έχω περάσει τα πάντα σε αυτό το σπορ, αλλά το αγαπώ τόσο πολύ, και γι’ αυτό βρίσκομαι εδώ», τόνισε αρχικά ο Έλληνας κολυμβητής.

Στην συνέχεια είπε: «Είναι ένα μετάλλιο που το ήθελα όσο τίποτε άλλο. Είχα στερηθεί τα πάντα. Μετά την γνωστή μου περιπέτεια, ήθελα να ξαναβρεθώ στην  κορυφή της Ευρώπης, και το πέτυχα. Μην ξεχνάτε ότι ήμουν δεύτερος στο Ευρωπαϊκό το 2006. Το 2008 ήμουν πρώτος, αλλά μου πήραν το μετάλλιο για την περιπέτεια που ανέφερα. Ήμουν τρίτος το 2010, και είμαι τρίτος το 2012. Είμαι στην κορυφή της Ευρώπης σε αυτό το αγώνισμα εδώ και πολλά χρόνια. Πλέον θέλω να διακριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, και να μπω σε έναν τελικό. Θεωρώ πως μπορώ να τα καταφέρω».

Για την νέα επιτυχία του Γιάννη Δρυμωνάκου, μίλησε και ο προπονητής του, Δημήτρης Δαμασιώτης. «Θέλαμε να έρθουμε εδώ για να υπερασπιστούμε το μετάλλιο που είχε πάρει ο Γιάννης το 2006. Ήρθαμε εδώ για τον καλύτερο δυνατό χρόνο, να επιβεβαιώσουμε το Ολυμπιακό όριο, και να καταρρίψουμε το Πανελλήνιο ρεκόρ. Το μόνο που δεν καταφέραμε είναι το τελευταίο. Όμως το Λονδίνο είναι μπροστά μας. Ο στόχος μας, είναι ένας τελικός, που αποτελεί την μόνη διάκριση που δεν έχει ο Γιάννης. Τον Φελπς δεν μπορούμε να τον κερδίσουμε. Αυτό που μπορούμε, όμως, θα το κάνουμε».

Τέλος, ανφέρθηκε στον χαρακτήρα του αθλητή του, αλλά και στις δυσκολίες του αθλήματος τα τελευταία χρόνια: «Είναι πάρα πολλά τα χρόνια του Γιάννη στο κολύμπι, αλλά τα τελευταία είναι τα πιο σημαντικά της καριέρας του, και όλοι γνωρίζετε γιατί το λέω αυτό. Ο Γιάννης με το ήθος του, δείχνει συνεχώς πόσο σπουδαίος αθλητής είναι. Του αξίζουν συγχαρητήρια».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος

 

ΠΗΓΗ :  http://www.koe.org.gr