Ο αθλητής των τελικών!

Το έκτο μετάλλιο πανηγυρίζει η εθνική ομάδα κολύμβησης, που βρίσκεται στο Debrecen της Ουγγαρίας για το 31ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος, δίνοντας μεγάλη μάχη με τον David Verraszto για το ασημένιο μετάλλιο και παραλίγο να χαλάσει τη γιορτή των Ούγγρων, που ήθελαν να κάνουν το 1-2, έχασε για μία χεριά στο τελευταίο πενηντάρι του ελεύθερου, αλλά το μετάλλιο δεν το έχανε με τίποτα. Μπορεί να είναι το χάλκινο αλλά για όλους μας φαίνεται σαν χρυσό!

Η επίδοσή του εκπληκτική 4:14.41, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, καταρρίπτοντας το δικό του ρεκόρ 4:14.62, που είχε από τις 31/7/2011 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σαγκάης, όπου είχε πάρει την πέμπτη θέση, όντας ο καλύτερος ευρωπαίος, αφού στις τέσσερις πρώτες θέσεις υπήρχαν αθλητές εκτός Ευρώπης.

Μετά την 8η θέση στην προηγούμενη διοργάνωση στη Βουδαπέστη, όπου προερχόταν βέβαια, μετά τον διετή αποκλεισμό του, λόγω της ιστορίας ντόπινγκ που τον ταλαιπώρησε, η εξέλιξη είναι τεράστια και μακάρι αυτό που είχε πει – για πλάκα; – μετά τον τελικό των 200μ. πεταλούδα, ότι είναι η τελευταία του χρονιά στις πισίνες να ήταν απλά ένα αστείο.

Ο αθλητής του ΚΟΑ Τρίπολης ξεκίνησε πολύ δυνατά στο πρώτο κατοστάρι γυρνώντας πρώτος στα 100μ. μετά την πεταλούδα, που είναι το καλό του στυλ, μπροστά από τον μεγάλο αντίπαλό του Cseh, ο οποίος άρχισε και ανέβαινε από το ύπτιο και μετά και κράτησε τα πρωτεία του αγώνα μέχρι το τέλος.

Για ακόμα μία φορά ο Γιάννης απέδειξε ότι είναι μεγάλος αθλητής και κυρίως αθλητής τελικών. Όταν αγωνίζεται σε τελικό μεταμορφώνεται και δείχνει ότι το μετάλλιο το έχει στο τσεπάκι του.

Ο ίδιος δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Το πρωί για λίγο θα έχανα την πρόκριση στον τελικό, αλλά αυτό το απόγευμα γνώριζα ότι ο Laszlo Cseh θα κέρδιζε. Έπρεπε να κρατηθώ κοντά στον David Verraszto. Είχαμε έναν τελευταίο γύρο χεριά-χεριά. Οι δυνάμεις μου στο τέλος εξαντλήθηκαν, αλλά ακόμα ήμουν διανοητικά ισχυρός. Σκέφτηκα: “Είμαι Έλληνας, έλα, μπορείς να το κάνεις!”».

Οι Ούγγροι, τελικά, σε αυτό τον τελικό έκαναν το 1-2, με τον Laszlo Cseh να τερματίζει πρώτος με επίδοση 4:12.17, ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο David Verraszto με χρόνο 4:14.23.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του τελικού των 400μ. μικτή ατομική των ανδρών.

By Georgia Argyri
argyri@aquaticsnews.com