Επιστολή ΚΟΑΤ στον Κο δήμαρχο Τρίπολης.


ΤΡΙΠΟΛΗ  4-4-2011

 

 

ΠΡΟΣ:   Κο. Δήμαρχο Τρίπολης

Σμυρνιώτη Ιωάννη

ΚΟΙΝ.: 1.  Κο. Πρόεδρο Δ.Σ.

Μπόζο Ιωάννη

2. Γενικό Γραμματέα Δήμου Τρίπολης

Λυμπεράκη Στυλιανό

 

Αξιότιμε κε. Δήμαρχε,

 

Ο Σύλλογος μας δραστηριοποιείται από το 1985 στον χώρο της κολύμβησης, γνωρίζοντας τις χαρές αυτού του αθλήματος σε εκατοντάδες παιδιά της πόλης μας. Κάθε χρόνο αθλητές μας συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ενώ έχουμε καταφέρει να διακριθεί η ομάδα και η πόλη μας όχι μόνο σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά και σε πανευρωπαϊκό.

Το κολυμβητήριο για εμάς είναι το δεύτερο σπίτι μας, αφού έτσι το νιώθουν τα παιδιά μας που καθημερινά βρίσκονται εκεί αφιερώνοντας  2-2,5 ώρες στο άθλημα που τόσο αγαπούν και τόσο πολύ μοχθούν για αυτό.

Επικοινωνούμε μαζί σας, γνωρίζοντας ότι αυτή την περίοδο προετοιμάζεται το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του Δήμου Τρίπολης, προκειμένου να σας προτείνουμε την ένταξη ενός έργου που μόνο καλά θα έχει για τον υγρό αθλητισμό της πόλης μας.

Η εξάρτηση του κολυμβητηρίου από το πετρέλαιο θέρμανσης δημιουργεί προβλήματα, τόσο στον Δήμο όσο και στους συλλόγους ή στους μεμονωμένους προπονητές που δραστηριοποιούνται στο κολυμβητήριο,  αφού το κόστος είναι πολύ υψηλό και δεν περισσεύουν χρήματα από αυτά που διαθέτει η Γ.Γ.Α. για την πραγματοποίηση των απαραίτητων και αναγκαίων εργασιών συντήρησης. Επιπροσθέτως η οκτάμηνη λειτουργία του (όσο δηλαδή διαρκεί και η χρήση του πετρελαίου θέρμανσης), δημιουργεί προβλήματα σε εμάς τους συλλόγους δεδομένου ότι τους τέσσερις από τους οκτώ μήνες υπολειτουργούμε, αφού λόγω του χειμώνα πολλά παιδάκια αρρωσταίνουν και δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα, ενώ δεν αξιοποιούνται οι μήνες εκείνοι που ενδείκνυνται για να ξεκινήσουν μικροί κολυμβητές όπως ο Ιούλιος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος. Επιπροσθέτως κάθε χρόνο τα παιδιά της αγωνιστικής μας ομάδας που προετοιμάζονται για την συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τον Ιούλιο, αναγκάζονται να προπονούνται σε κολυμβητήριο άλλων όμορων πόλεων, ενώ ξεκινούν πολύ αργά (τον Νοέμβριο) οι προπονήσεις για την νέα αγωνιστική χρονιά.

Προτείνουμε την άμεση αντικατάσταση των καυστήρων πετρελαίου θέρμανσης του Κολυμβητηρίου με καυστήρες υγραερίου θέρμανσης, ένα έργο που δεν κοστίζει πολύ ενώ η απόσβεση και ανταποδοτικότητα του και γρήγορη και πολύ σημαντική θα είναι. Αυτή την στιγμή πολλές ομάδες στην Αθήνα και κυρίως οι εθνικές κολύμβησης και πόλο αντιμετωπίζουν πρόβλημα εύρεσης χώρου για να προπονηθούν, αφού η χρήση του Ολυμπιακού Σταδίου είναι οικονομικά απαγορευτική ενώ το κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά έχει κλείσει και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα λειτουργήσει πάλι.

Το κολυμβητήριο της Τρίπολης, μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα είναι το ιδανικό μέρος για την προετοιμασία των ομάδων, την διεξαγωγή πανελληνίων πρωταθλημάτων και τουρνουά κολύμβησης ή πόλο.

Τον Ιούλιο του 2010, πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας το THETIS CUP, ένα διεθνές τουρνουά γυναικείου πόλου, όπου τόσο οι ομάδες που φιλοξενήθηκαν αλλά και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της ΚΟΕ μόνο καλά λόγια είχαν να πουν  για την πόλη μας και το κολυμβητήριο μας. Γνωρίζουμε επίσης, από επαφές που έχουμε με εκπροσώπους της ΚΟΕ, ότι το κολυμβητήριο μας θα ήταν πρώτο στην λίστα των κολυμβητήριων για την διεκδίκηση και  διεξαγωγή αγώνων εάν καταφέρναμε να λειτουργήσει τους ένδεκα από τους δώδεκα μήνες τον χρόνο. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει αν συνεχίσει η λειτουργία του να εξαρτάται από το πετρέλαιο θέρμανσης.

Τον Δεκέμβριο του 2010, κατά την διοργάνωση του 5ου Κυπέλλου ΚΟΑΤ, φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας για δύο ημέρες πάνω από 600 αθλητές πλέον των συνοδών τους, ενώ στις δύο ημερίδες περιφερειακών αγώνων που διοργανώθηκαν τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο αυτού του έτους, φιλοξενήθηκαν περίπου άλλοι 400 αθλητές. Το οικονομικό όφελος για την πόλη μας μέσα από αυτές τις τρεις αγωνιστικές ήταν πολύ μεγάλο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που  ζουν οι επαγγελματίες της πόλης μας. Σκεφτείτε πόσο πολύ θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία, εάν για κάθε μήνα κάποιος αγώνας ή κάποια ομάδα χρησιμοποιεί το κολυμβητήριο καθώς επίσης και τα έσοδα του νέου Ν.Π.Δ.Δ. και κατ’ επέκταση του Δήμου.

Εάν το έργο αυτό ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, μπορεί πολύ εύκολα και γρήγορα να υλοποιηθεί, ώστε να μην χαθεί ο φετινός Ιούλιος αλλά να υπάρξει και οικονομικό όφελος για το Νέο Ν.Π.Δ.Δ., στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η λειτουργία του κολυμβητηρίου, όπου όταν θα αρχίσει να λειτουργεί θα μπορεί να ασχοληθεί,  με θέματα που έχουν να κάνουν με την ορθή και ασφαλή λειτουργία του χώρου αυτού.

Γνωρίζουμε ότι μόνο ο Δήμος δεν φτάνει για την υλοποίηση ενεργειών που βοηθούν και αναδεικνύουν τους αθλητικούς χώρους της πόλης μας, γι αυτό και εμείς ως εκπρόσωποι του ΚΟΑΤ βοηθάμε όσο μπορούμε προς την κατεύθυνση αυτή. Εδώ και δύο χρόνια έχουμε αναλάβει το κόστος καθαριότητας των χώρων του κολυμβητηρίου, αφού το προσωπικό καθαριότητας του ΔΑΚ δεν επαρκεί, κατά δήλωση τους, για τον καθαρισμό των χώρων του κολυμβητηρίου, ενώ μέσω χορηγού  στο επόμενο χρονικό διάστημα θα καταθέσουμε στον Δήμο προμελέτη για την τοποθέτηση ηλιακών σωμάτων στην στέγη του Κολυμβητηρίου, ώστε να μπορέσουμε να μειώσουμε στο ελάχιστο δυνατό το κόστος θέρμανσης της μικρής και μεγάλης πισίνας.

Κε. Δήμαρχε,  γνωρίζοντας την ευαισθησία σας  και το ενδιαφέρον σας για τον αθλητισμό της πόλης μας, ευελπιστούμε ότι στο φετινό σας τεχνικό πρόγραμμα θα υπάρξει χώρος για ένα έργο που μόνο καλά θα έχει για τον υγρό αθλητισμό, τα παιδιά μας αλλά και τον νέο Καλλικρατικό Δήμο Τρίπολης.

Είμαστε στην διάθεση σας, να συζητούμε μαζί σας κάθε θέμα που αφορά την σωστή και συνεχή λειτουργία του κολυμβητηρίου και να βοηθήσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.

 

Για το Δ.Σ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σωτηρόπουλος Γεώργιος                                                  Καραφώτη Δέσποινα