Χάλκινος ο τεράστιος Δρυμωνάκος!

Για τέταρτο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο Γιάννης Δρυμωνάκος κρατάει ψηλά την ελληνική σημαία, καθώς στον σημερινότελικό των 200μ. πεταλούδα κατέκτησε τοχάλκινο μετάλλιο με καταπληκτικό χρόνο 1:56.48, μόλις ένα εκατοστό του δευτερολέπτου πίσω από το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, που είχε κάνει στις 27/3/2007 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μελβούρνης. Έτσι η Ελλάδα πανηγυρίζει το τρίτο της μετάλλιο και ευελπιστεί σε ακόμα ένα σε λίγη ώρα από τον Άρη Γρηγοριάδη.

Ο αθλητής του ΚΟΑ Τρίπολης φάνηκε περισσότερο έτοιμος για τον τελικό, μετά τη χλιαρή χθεσινή του εμφάνιση στον ημιτελικό του αγωνίσματος και έδειξε ότι δεν θα έχανε την ευκαιρία να ανέβει ξανά στο βάθρο των νικητών και ότι είναι αθλητής μεγάλων αγώνων και δεν τα βάζει εύκολα κάτω. Παρόλο που δεν ξεκίνησε πολύ καλά κατάφερε να βρεθεί στη δεύτερη θέση στο γύρισμα των 100μ. και τελικά να τερματίσει στην τρίτη με τον εκπληκτικό αυτό χρόνο.

Έτσι μετά τη Βουδαπέστη το 2006 και το αργυρό μετάλλιο, το Αϊντχόφεν το 2008 και το χρυσό μετάλλιο και πάλι στη Βουδαπέστη το 2010 και το χάλκινο μετάλλιο, όλα στα 200μ. πεταλούδα, ήρθε να προσθέσει στην πλούσια συλλογή του ακόμα ένα χάλκινο μετάλλιο.

Πρώτος στον τελικό ήταν ο μεγάλος Ούγγρος Laszlo Cseh με επίδοση 1:54.95, ο οποίος κράταγε τα πρωτεία σε όλη τη διάρκεια της κούρσας, ενώ το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο συμπατριώτης του Bence Biczo με χρόνο 1:55.85.

Μετά το τέλος του αγωνίσματος ο πρωταθλητής μας δήλωσε: «Σήμερα ήταν σαν να παρακολουθούσα το Ουγγρικό πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά είμαι χαρούμενος που κέρδισα ένα ακόμα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Μπορεί να είναι η τελευταία μου χρονιά στην πισίνα, μπορεί να δοκιμάσω την επόμενη χρονιά στην ανοικτή θάλασσα, παρά τον έντονο συναγωνισμό που θα υπάρχει μέσα στην Εθνική ομάδα, αλλά αυτό είναι ευχάριστο».

By Georgia Argyri
argyri@aquaticsnews.com